Atenció Canalla! la data 08 de gener del 2023

La primera de l’any 13 o 18k, tu tries!

Si vols passar un matí de trail, sense cap altra pretensió que divertir-te i començar l’any de la manera que més ens agrada, “La Sotabosc” és la teva cursa.

Imprescindible per participar, haver-te engreixat com un vedell per Nadal

Corriols salvatges i “tècnics” on has de saber com posar els peus, camins de bosc on podràs obrir gas, pujades de mans als genolls, curtetes això sí, baixades de vertigen, tot i tot ho trobaràs a “La Sotabosc”.
“La Sotabosc” és una paranoia de cursa, no sabràs si vas o vens, si puges o baixes, una CXM corredora, bé una cxm corredora o un cross a “lu” bèstia, plena de corriols i giragonses, una autèntica trencacames, 18 i 13k de pagès, aquestes són les seves distàncies…
T’ho podràn explicar, o bé la podràs viure, o millor dit, sobreviure, això ja ho decideixes tu.

El 8 de gener, vine a Sant Esteve de Palautordera a cremar els canelons, la carn d’olla, el turrons, les neules i tot el que hagis endrapat!

Si et fa falta, et deixarem fer dues voltes…

sotabosc trail

LA SOTABOSC, l’anticursa, no busquem els més ràpids, no busquem els més guapos, no busquem els més “solidaris” ni les millors persones, no busquem els més legals, estem farts de postureig, de façanes, d’hipocresies i falsedats, d’esquerres i dretes, de republicans i monarquics ( i això que cony té a veure? res oi… però ens ve de gust dir-ho), de dalt i baix.

Busquem gent real, gent que ho passa bé, que ho passa malament, gent de veritat, que no li importa plorar, que no li importa riure i sobretot que s’ho vol passar d’allò més bé amb nosaltres.

Per cert, durant el recorregut, veuràs la imatge del JOKER, aquesta imatge t’indica on retallar si ja estàs fins als webs de córrer o de caminar, això si, no està marcat, de manera que si et perds, ja t’ho faràs, no ens vinguis amb hòsties, si retalles bravo, però si et perds, dues pedres! Ah! i guanya el primer en arribar a meta sigui per on sigui.

 

Els punts de control de pas seran en els avituallaments més un d’incognit que anunciarem abans de la sortida de la cursa, no pensaríeu que us ho hi havíem a posar tan fàcil, oi? foot-in-mouth

Passar per tots els punts de control és imprescindible per entrar a la classificació.

   -Aquest reglament en la seva totalitat és d’ús obligat per tots els participants inscrits i, per a totes les modalitats i categories de la Sotabosc.

-La Sotabosc te sortida i arribada a Sant Esteve de Palautordera (Montseny).

-La inscripció és personal i intransferible i és realitzarà exclusivament mitjançant l’enllaç a la pagina web oficial https://montsignus.com/la-sotabosc/

Condicions de cursa

– La Sotabosc donarà un temps límit per fer la cursa de 4 hores i 30 minuts des de la sortida de la distància llarga.

– El dorsal haurà de ser ben visible, qui no el dugui no entrarà a la classificació.

– Els corredors NO han de seguir en tot moment les cintes d’abalisament o si, aquest serà marcat durant la setmana prèvia a la cursa i revisat unes hores abans de la competició, no en va, l’organització no pot fer-se responsable de les possibles incidències per part de tercers malintencionadament.

– Retallades: Durant el recorregut trobareu diferents rètols amb la cara del JOKER, aquest us indicarà per on retallar, aquestes retallades podran ser retallades trampa, o bones retallades, ja ho sabem, el JOKER és una mica cabró.

Els retalls trampa us poden allunyar del vostre objectiu, els bons us faran fer menys km i arribar abans a meta.

En tot cas, els corriols, camins, barrancs o pistes de retall no estaran marcats, avisats esteu!

Us recomanem que us envieu la ubicació de sortida al mòbil o utilitzeu un gps, en el pitjor dels casos, ens truqueu via telèfon o tamtam i vindrem a buscar-vos, si estem molt cansats trigarem un xic, no haguessis retallat.

En tot cas, no patiu, no hi ha problema, “ho tenim tot controlat”, bé, tot, tot no, només relativament controlat, en el pitjor dels casos avisarem als SWAT.

– Punts de Control, imprescindible passar per tots ells per entrar a la classificació, aquests estaran situats als avituallaments, més un sorpresa que anunciarem abans de la sortida de la cursa, som anàrquics i trapelles i estem una mica sonats, però no som rucs.

– L’organització es farà càrrec, del trasllat de tot corredor lesionat fins al punt medicalitzat, disposat per a aquestes incidències, on seran avaluats per tècnics sanitaris, els corredors que vulguin abandonar la cursa per altres circumstàncies, ho faran amb els seus propis mitjans.

– L’organització no es fa responsable de possibles accidents o lesions dels participants, cada corredor ha de ser conscient de per on correm i el tipus de terreny pel qual s’està desenvolupant la cursa, adequant els ritmes de carrera a les circumstàncies específiques de cada tram, recalquem la importància de conèixer els nostres límits tant físics com tècnics, així com de saber quin tipus d’indumentària vestir.

La Samarreta

 Per temes de producció, només podem garantir la samarreta per els inscrits abans del 10 de desembre, ja ho sabeu, després no ens ploreu.

Menors

-Els menors de 18 anys només podran participar sota permís dels seus pares o tutors legals, i aquests reconeixen haver llegit i entès el reglament de la Sotabosc així com ser conscients de la duresa del recorregut de la cursa i asseguren que els menors són completament aptes per afrontar la duresa de la cursa, i es fan ells mateixos responsables únics de la participació del menor.

Serà motiu de desqualificació:

 • No passar per tots els controls.
 • Ser un ranci.
 • No venir amb un somriure.
 • No portar el pitral en un lloc ben visible, per a facilitar la tasca dels controls.
 • No tenir cura de l’entorn per on es desenvolupa la prova, o actituds poc respectuoses amb la resta de participants.
 • No avisar al control més proper o no prestar auxili a qualsevol participant que pugui sofrir algun tipus d’accident.
 • Superar el temps marcats per l’organització.
 • Ser un hater, estem fins els collons de la gent gris que només tira merda per les xxss, aporta o aparta.
 • *No consumir substancies considerades il·legals o com doping.

El participant que es vegi indisposat per alguna raó, haurà, estarà obligat abandonar la seva participació, l’organització de la cursa mai no obliga a ningú a seguir amb la seva participació, i en aquestes circumstàncies el participant haurà de donar avís mitjançant: el telèfon imprès al dorsal o bé al 112, segons ell consideri, i en el cas d’abandonament pels seus propis medis, aquest comunicarà l’abandó a l’organització.

Política de devolucions

– El participant podrà reclamar el import de la seva inscripció sense cap justificació fins el 8 de desembre, i aquesta devolució serà del 60% del import total, a partir d’aquesta data el corredor/a perdrà aquest dret.

– En cas de cancel·lació de la cursa, i sempre per causes de força major alienes a la voluntat de l’organització, sempre que aquesta sigui abans del 15 de desembre l’organització proposarà una data alternativa, aquesta data no sobrepassarà mai el mes de març, i el corredor podrà optar a córrer aquesta data, traslladar la seva inscripció a la següent edició, o bé reclamar el 50% (pringuem nosaltres i pringueu vosaltres, una putada) de l’import de la seva inscripció.

– L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut, així com la data o bé l’hora de sortida si per qualsevol circumstància ho creu convenient, sense dret a la reclamació del import de la inscripció per part del participant.

– A partir del16 de desembre aquest inclòs, en cas d’anul·lació o bé aplaçament de la cursa, sempre per causes de força major, i alienes a l’organització, el corredor no tindrà dret a la reclamació de l’import de la seva inscripció.

– El participant tindrà un termini de 14 dies, des que l’organització comunica la nova data, per comunicar la seva opció, aquesta comunicació es realitzarà exclusivament a través del correu electrònic lasotabosc@gmail.com

– Tot corredor que no estigui d’acord amb la política de devolucions, i abans de realitzar la seva inscripció, pot enviar un mail a lasotabosc@gmail.com on serà ates individualment.

– Un cop realitzada la inscripció aquesta no podrà ser modificada per cap motiu.

Mitjançant el registre i el pagament de la meva inscripció MANIFESTO:

 1. Que he llegit, entès i accepto íntegrament el reglament de la prova esportiva denominada “Sotabosc”, amb sortida i arribada a Sant Esteve de Palautordera.
 2. Que estic segur d’estar física i psicològicament ben preparat per realitzar la prova i que segueixo els controls mèdics adequats per garantir que disposo de prou bona salut i de no patir cap malaltia, al·lèrgia, defecte físic, lesió o afecció cardiorespiratòria que desaconselli la meva participació a la cursa.
 3. Que sóc plenament conscient de la duresa de la prova, del recorregut, perfil i distància de la mateixa, els quals he consultat prèviament al web https://montsignus.com/la-sotabosc/
 4. Que sóc conscient que aquest tipus de proves comporten un risc addicional pels participants. Per això, hi assisteixo de manera voluntària i amb iniciativa pròpia, assumint íntegrament els riscos i les conseqüències derivades de la meva participació.
 5. Que disposo dels materials, mitjans, coneixements i destreses tècniques suficients per garantir la meva pròpia seguretat, en

 l’entorn i en condicions de plena autonomia. Que disposo també del

 material esportiu i de seguretat exigit per l’organització per el dia de la prova, garantint que aquest es troba en bon estat, que sé utilitzar- lo adequadament i que el duré damunt meu durant tota la prova.

 1. Que em comprometo a complir les normes i els protocols de

 seguretat establerts per l’organització de la cursa, en la qual hi prenc part, així com a mantenir un comportament responsable que no faci augmentar els riscos per a la meva integritat física o psíquica. Seguiré les instruccions i acataré les

 decisions que prenguin des de l’organització (voluntaris, jutges, metges i organitzadors) en temes de seguretat.

 1. Que autoritzo als Serveis Mèdics de la prova a que em practiquin qualsevol cura o prova diagnòstica que ells considerin en qualsevol

 moment de la prova, l’hagi o no sol·licitat jo mateix. Davant dels seus requeriments, em comprometo a abandonar la prova i/o permetre la meva hospitalització, si ells ho creuen necessari per a la meva salut.

 1. Que autoritzo a l’organització de la prova així com a les empreses

 col·laboradores d’aquesta a fer i utilitzar qualsevol fotografia, filmació o gravació que es faci, sempre i quant estigui relacionada amb la meva participació en aquest esdeveniment, i a no percebre cap tipus de contraprestació a canvi.

 1. *Que abans o durant la prova consumiré substàncies prohibides, considerades com a dòping per les federacions

 d’atletisme i muntanya (ho heu llegit bé).

 1. Que sóc conscient que el meu dorsal és personal i intransferible, per la qual cosa no el cediré o vendré a cap altra persona, inclús en el cas que jo no pugui assistir a la prova, sense el consentiment de

 l’organització.

 1. Que participo voluntàriament i sota la meva pròpia responsabilitat a la prova. Per tant, exonero de qualsevol

 responsabilitat a l’organització, col·laboradors, patrocinadors i altres participants, per qualsevol dany físic o material que es produeixi en la meva persona i, per tant, renuncio a interposar denúncia o demanda contra els esmentats.

 1. Que em comprometo a seguir les pautes generals de respecte als demés i al medi ambient que es relacionen tot seguit: a) Transitar amb prudència i segons les normes establertes per pistes i carreteres obertes al trànsit. b) Transitar a poc a poc en presència de persones, animals o vehicles. c) No provocar alteracions en els processos i en el funcionament natural dels ecosistemes. d) No deteriorar els recursos biòtics, geològics, culturals o, en general, el paisatge. e) Esquivar o evitar les zones mediambientalment sensibles. f) Realitzar les necessitats fisiològiques en els llocs

 adients o, en tot cas, fora de l’aigua i lluny de llocs de pas o reunió de persones. g) No encendre foc ni provocar situacions de risc

 d’incendi. h) No utilitzar o instal·lar cap tipus d’estructura o element que deixi empremta permanent en el medi. i) No llençar ni abandonar objectes o residus sòlids o líquids fora dels llocs

habilitats expressament per a la recollida d’aquests. j) No sortir del recorregut marcat. k) Tancar les tanques o fils per bestiar, que em vegi obligat a obrir al meu pas.

 

El dret a la pròpia imatge és un dret reconegut en l’article 18.1 de la Constitució i regulat en la Llei 5/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge, així com en l’aplicació de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal, de 13 de desembre. L’acceptació del present reglament implica obligatòriament que el participant autoritza a l’organització de la “Sotabosc” a la realització de fotografies i filmació de la seva participació a la “Sotabosc”, i els dóna el seu consentiment per la seva difusió i explotació comercial i publicitària de totes les imatges preses durant el la cursa, en les quals resulti clarament identificable, sense dret per part del corredor a rebre cap compensació econòmica.

Tots els participants a la “Sotabosc” cedeixen les seves dades personals a l’organització així com a les empreses col·laboradores d’aquesta, en el cas de no estar d’acord en aquest punt, podeu enviar un mail a lasotabosc@gmail.com on sereu donats de baixa immediatament.

Categories.

Absoluts, tots els corredors inscrits. Opten a podi:

Els/es tres primers/es classificats/des.

-Aquest reglament pot ser modificat a mesura que s’acosta el dia de la prova, segons imprevistos aliens o interns de l’organització.

 • La participació a la cursa, suposa l’acceptació d’aquest reglament en la seva totalitat, així com eximeix als organitzadors de qualsevol responsabilitat en cas d’accident o lesió.

IMPORTANT,si us plau, en el cas de no estar d’acord amb qualsevol punt d’aquest reglament NO feu la vostra inscripció, no la feu, ho heu entès? No la feu o bé envieu un mail a lasotabosc@gmail.com abans de fer-la efectiva. Ens és del tot impossible organitzar cap cursa fora d’aquest marc, moltes gràcies.

-Alguns punt d’aquest reglament són clàusules d’adhesió, amb el que no han estat negociats individualment pels participants, en aquest sentit i, si és del vostra interès, us atendrem individualment, només heu d’enviar un mail a lasotabosc@gmail.com

-L’organització es reserva el dret, de realitzar inscripcions o canvis el mateix dia de la cursa. Les inscripcions presencials tindran un cost de 30€ la 18k i de 25€, més 5€ els corredors no federats.

-Totes les reclamacions ens tramitaran exclusivament mitjançant el mail lasotabosc@gmail.com i no seran valides les comunicades per xarxes socials o bé qualsevol altre mitjà.

TOT ALLÒ QUE NO ESTIGUI PREVIST QUEDA SOTA LA DECISIÓ DE L’ORGANITZACIÓ.

 

 • *Aquest punt lògicament està fora de reglament.

Distància 18k

(de pagès, que vol dir, més que menys)

Dia: 08 de gener 2023.

Població: Sant Esteve de Palautordera (Barcelona).

LLoc de sortida: Plaça Joan Serra, Sant Esteve de Palautordera.

Entrega de dorsals: Diumenge 8 de gener de 08h a 09:30h Plaça Joan Serra ( St Esteve P.)

Modalitat: Cursa per muntanya / Cross / Marxa cronometrada, la veritat, no ho tenim molt clar.

Hora de sortida: A partir de les 10:00h am.

Temps màxim per fer la cursa: 4h 30min.

Avituallaments / Punt de control: 3, més l’arribada, total 4.

Recorda passar per tots, imprescindible per entrar a la classificiació.

Distància: 18.700 mtrs més u menys 😉

Desnivell + : 505m si fot o no fot.

Obsequi: Samarreta de “La Sotabosc” per a tots els participants.

(Per temes de producció, només podem garantir la samarreta per a les inscripcions realitzades abans del 10 de desembre).

 

Si us plau, abans de realitzar la inscripció llegeix atentament el reglament de “La Sotabosc”, en la seva totalitat, no és molt llarg, i només t’ocuparà uns pocs minuts.

Moltes gràcies.

creiem Distància 13k

( de pagès).

Dia: 08 de gener del 2023.

Població: Sant Esteve de Palautordera (Barcelona).

Modalitat: Cursa per muntanya / Cross / Marxa cronometrada.

Lloc de sortida: Plaça Joan Serra, St Esteve de Palautordera.

Hora de sortida: A partir de les 10:00h am.

Entrega de dorsals: Diumenge 8 de gener de 08h a 09:30h Plaça Joan Serra ( St Esteve P ).

Temps màxim: 4 hores.

Avituallaments / Punts de control: 2, més l’arribada, total 3.

Recorda passar per tots, imprescindible per entrar a la classificació.

Distància: Creiem que uns 13.500m però no ens fotis gaire cas.

Desnivell +: la darrera vegada que ho hem mirat 372m.

Obsequi: Samarreta de “La Sotabosc” per a tots els participants.

(Per temes de producció, només podem garantir la samarreta per a les inscripcions realitzades abans del 10 de desembre).

Si us plau, abans de realitzar la teva inscripció, llegeix el reglament de “La Sotabosc” en la seva totalitat, no és molt llarg i només us ocuparà uns pocs minuts. 

Moltes gràcies.

la sotabosc

Mal parit, retalla per aquí, però ja t’ho hem dit, si et perds, dos pedres, que no està marcat!